Stijl & Sfeer

dirigentNet als de koorsamenstelling is het repertoire van Koor aan ’t IJ heel divers. Van een Italiaans volkslied uit de zeventiende eeuw tot Shaffy’s Pastorale en van An die Musik van Schubert tot Wie aan Amsterdam komt van de 4-Tuoze matrozen. Serieus, maar niet zwaar. Luchtig, maar niet oppervlakkig.

Het niveau van het koor heeft dat van een beginnend koor achter zich gelaten. Gevorderd mogen we ons inmiddels wel noemen. Het klinkt mooi! Veel koorleden hebben koorervaring, maar er zijn ook koorleden voor wie het de eerste keer is dat zij in een koor zingen. Mensen die er nu bijkomen zijn gemotiveerd om een inhaalslag te maken en met behulp van opnames die tijdens de repetities gemaakt worden thuis te oefenen.

Om kwart voor acht beginnen we met koffie en thee voor wie dat willen. De repetitie is van 20.00 uur tot 22.00 uur, onderbroken door een korte pauze. Veel koorleden gaan na afloop naar een prettig etablissement aan de Oostelijke Handelskade om de avond af te sluiten.

Sinds het bestaan (september 2005) van het koor is er vaak Koor2006016opgetreden.  Met enige regelmaat nemen we deel aan de Korendag in Monnickendam, Edam, in Amsterdam Oost en Paradiso. Ook verzorgen wij optredens op aanvraag. De ambitie van het koor is om zowel in de buurt als op korendagen minimaal drie keer per jaar op te treden
Zie ook de pagina optreden voor meer informatie en foto’s.

Koor aan ’t IJ heeft een enthousiaste, humorvolle en vakkundige dirigent: Marja Oldenhave. Zij begeleidt meer koren in Amsterdam en geeft regelmatig workshops koorzang in de vakantieperiode.
Jean Koolen begeleidt het koor met de gitaar. Een keer per twee weken is zij aanwezig op de repetities.

nl_NLDutch
nl_NLDutch